Zadnji kosi! MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-802RR MARQUETRY - 114 MAT Razširi

ČELADA X-LITE X-802RR MARQUETRY - 114 MAT

X-LITE X-LITE

NOVO

Super-športna čelada iz kompozitnih materialov, najvišjih standardov, za vožnjo tudi pri najvišjih hitrostih. Za vrhunsko udobje skrbi povsem novo oblazinjenje CARBON FITTING z aktivnimi ogljikovimi vlakni. Izjemno mirna. Ustrezno hlajenje glave zagotavlja najučinkovitejše prezračevanje, ki je bilo kdaj razvito za čelade.

Več podatkov

  • S (56 cm)
  • M (58 cm)
  • XL (62 cm)

349,00 €

z DDV

539,99 € z DDV

-190,99 €

MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-802RR MARQUETRY

  • NAJBOLJE OCENJENA ČELADA NA PRIMERJALNEM TESTU ŠPORTNIH ČELAD REVIJE RIDE (07-2016). ZA OGLED TESTA KLIKNITE NA ZAVIHEK »TESTI«.
  • NAJBOLJE OCENJENA ČELADA NA  PRIMERJALNEM TESTU SUPER ŠPORTNIH ČELAD REVIJE MOTORRAD (21-2012). ZA OGLED TESTA KLIKNITE NA ZAVIHEK »TESTI«.
  • ODLIČNE OCENE TUDI NA PRIMERJALNEM TESTU SUPER-ŠPORTNIH ČELAD REVIJE PS (APRIL 2013). TEST V CELOTI SI LAHKO OGLEDATE V ZAVIHKU »TESTI«.

Dirke najvišjega nivoja so za Nolan generator razvoja, v športu pridobljene izkušnje pa prenašamo v proizvodnjo. Rezultat dolgotrajnih testiranj na dirkališčih in v vetrovniku je športna čelada, optimalnega volumna, najvišjih standardov, za vožnjo pri najvišjih hitrostih. Za vrhunsko udobje skrbi povsem novo oblazinjenje CARBON FITTING z aktivnimi ogljikovimi vlakni.Priporočajo jo vrhunski mojstri športne vožnje Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Marco Melandri, Charlos Checa, ter drugi uradno podprti Nolanovi dirkači.

ZUNANJA ŠKOLJKA je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z visokim deležem karbona. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje. Zunanja školjka je izdelana v treh velikostih, da se kar najbolj natančno prilega glavi, ne glede na velikost voznika. Na teme zunanje školjke smo namestili nastavljivi stabilizator, ki usmerja zračni tok, optimizira aerodinamiko in umiri nihanje čelade pri največjih hitrostih. Z enostavnim premikom ga je mogoče nastaviti v dve različni legi, odvisno pač od tega, katera v danem trenutku najbolj ustreza stilu vožnje in načinu drže uporabnika na motorju.

NOTRANJA ŠKOLJKA je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v skupini Nolan določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov. Notranjost čelade je ergonomično oblikovana s poudarkom na obilici prostora v predelu ušes, odlično objame glavo in vrat, da čelada ohranja lego pri veliki hitrosti.

PREZRAČEVANJE: Ker predstavlja športna vožnja telesni napor, je potrebno ustrezno hlajenje glave. X-802RR ponuja najučinkovitejše prezračevanje, ki je bilo kdaj razvito za čelade. Inovativni prezračevalni sistem je sestavljen kar iz osmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade:

  • skozi šobe v predbradnem delu vstopa sveži zrak, ki je usmerjen na notranjo površino vizirja, kar je dobrodošlo tudi zoper megljenje vizirja.
  • difuzor v predbradnem delu in šobi ob straneh, na osnovi podtlaka, izsesavajo vroč izdihan zrak iz čelade.
  • šobe tik nad vizirjem skrbijo za neposredno zajemanje svežega zraka. Tako dosežemo svežino.
  • dve veliki šobi in zajetni difuzor na temenu pa dovajajo v čelado svež zrak in s pomočjo venturijevega efekta učinkovito izsesavajo ogreti zrak iz čelade, kar zagotavlja ustrezen pretok svežega zraka, brez neprijetnega lokalnega hlajenja.

Pretok zraka skozi prezračevalne sisteme enostavno uravnavamo tudi z orokavičeno roko. V notranjo školjko so dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

OBLAZINJENJE: CARBON FITTING za vrhunsko udobje! Izdelano je iz 100% naravne, zračne in koži prijazne tkanine z vgrajenimi aktivnimi karbonskimi vlakni. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo. Bakteriostatična obdelava še dodatno skrbi za dolgotrajno svežino in higieno, saj zavira razmnoževanje bakterij in ščiti kožo pred umazanijo. Več podrobnih informacij najdete v video posnetku, ki je objavljen v zavihku »Video«.

Oblazinjenje je enostavno snemljivo in pralno. Danes ima večina čelad snemljivo in pralno notranje oblazinjenje, toda X-802RR ima izredno domišljen kroj in zanesljive zaponke, zato oblazinjenje tudi po pranju zelo natančno leže v čelado. Enostavno odstranljivi obrazni blazinici sta podaljšani proti tilniku, da učinkovito blažita hrup, prihajajoč od motorja. Z različnimi debelinami obraznih blazinic pa lahko naš specializiran servis poskrbi tudi za natančno prilagoditev čelade formi obraza in posebnim željam motoristov.

VIZIR: odlične optike, zaščiten proti praskam. Vsi vizirji za čelade skupine Nolan so dovolj debeli, da se med vožnjo ne pomikajo, ne šklepetajo in da se natančno odpirajo. Inovativna zapora vizirja učvrsti pozicijo vizirja v zaprtem položaju in tako prepreči neželeno odpiranje. S pritiskom na zgornji del stikala zapore pa vizir ostane rahlo priprt, kar omogoča še dodatno prezračevanje. Gibka tesnila zagotavljajo odlično tesnjenje, vizir pa je možno sneti brez orodja.

PINLOCK: V serijsko opremo čelade sodi tudi Pinlock vložek s silikonsko obrobo, ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja in preverjeno deluje tudi v najbolj ogabnem vremenu, ko je veliko vlage v zraku in voznik sunkovito diha. Vložki s silikonsko obrobo se lepše prilegajo k vizirju in zahtevajo manj nege in vzdrževanja. Silikonska obroba dodatno skrbi, da se vlaga ne zaleze med vizir in vložek.

PODBRADNI PAS se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo najzahtevnejši dirkači. DD obročki so namreč tanki in ne žulijo v vrat.

DODATKI: Preprosto snemljiva zaslonka pod brado je priložena serijsko. Deluje zoper prepih, kar pripomore še k boljšemu počutju v čeladi.

Zunanja školjka:ročno izdelana iz kompozitov (karbon, Kevlar, Kural, steklena vlakna) v treh velikostih
Grafike:da
Vizir:prozoren, odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
Vložek proti megljenju vizirja:priložen Pinlock s silikonsko obrobo
Oblazinjenje:CARBON FITTING z aktivnimi ogljikovimi vlakni
Usmerjevalnik izdihane sape:serijsko
Protivetrna zaslonka pod brado:serijsko
Prezračevanje:nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado in nad vizirjem, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka s stabilizatorjem
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:D-D obročki
Drugi dodatki:vreča za shranjevanje čelade priložena serijsko
Atest:ECE 22/05
Velikosti:XS, S, M, L, XL, XXL
Teža: cca.1330 g. (velikost M).
Servis, garancija:5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi

Revija PS – APRIL 2013

PRIMERJALNI TEST ŠPORTNIH ČELAD

Testi (12.54M)

Revija MOTORRAD – 21/2012

PRIMERJALNI TEST SUPER ŠPORTNIH ČELAD

Testi (1.51M)

Revija RIDE - JULIJ 2016

Primerjalni test športnih čelad

Testi (894.69k)

TESTNE VOŽNJE: vsakemu kupcu, ki obišče izbrani testni center, zagotovimo brezplačno vožnjo s čelado. VEČ

BREZPLAČNA DOSTAVA v Sloveniji za naročila v vrednosti nad 100,- €. VEČ

MADE IN NOLAN: razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska. VEČ

 

ATEST: vse naše čelade so izdelane in homologirane po standardu ECE 22/05. VEČ

 

GARANCIJA: kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. VEČ

Za čelade skupine Nolan, ki so bile kupljene v Sloveniji, zagotavljamo vsakoletne BREZPLAČNE servisne preglede. VEČ

TESTNE VOŽNJE: vsakemu kupcu, ki obišče izbrani testni center, zagotovimo brezplačno vožnjo s čelado. VEČ

BREZPLAČNA DOSTAVA v Sloveniji za naročila v vrednosti nad 100,- €. VEČ

MADE IN NOLAN: razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska. VEČ

 

ATEST: vse naše čelade so izdelane in homologirane po standardu ECE 22/05. VEČ

 

GARANCIJA: kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. VEČ

Za čelade skupine Nolan, ki so bile kupljene v Sloveniji, zagotavljamo vsakoletne BREZPLAČNE servisne preglede. VEČ

Sprejmi

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje uporablja piškotke (cookies).
Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.
Želim več informacij o piškotkih.