• ZADNJI KOSI!
  • -150,99 €
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-803 ULTRA CARBON PURO - 1
Pogled spredaj
Pogled zadaj
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-803 ULTRA CARBON PURO - 1
Pogled spredaj
Pogled zadaj

ČELADA X-LITE X-803 ULTRA CARBON PURO - 1

449,00 € 599,99 € -150,99 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 539,99 €

Športnim navdušencem, izbranemu okusu in vsem, ki iščejo vrhunsko kakovost brez kompromisov, je namenjena X-803 ULTRA CARBON. Peresno lahka in mirna sodi med najboljše v razredu. Uradna čelada svetovnega prvenstva MotoGP. 

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL

 

Top 5

Skupina Nolan je uradni partner in edini imetnik licence za proizvodnjo čelad z blagovno znamko MotoGP in SBK.

Čelade modela X-lite X-803 uporabljajo Nolanovi uradno podprti dirkači na dirkah najvišjega nivoja. Enake čelade, kot jih imajo naši dirkači, lahko dobijo v roke tudi kupci!

 

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: KOMPOZITI

Zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska.

TRI VELIKOSTI ZUNANJE ŠKOLJKE

za kar najbolj natančno prileganje glavi, ne glede na velikost voznika. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje.

VARNOST NA PRVEM MESTU

X-803 se poleg obveznih homologacijskih preizkusov ponaša tudi z uspešno opravljenim preizkusom rotacijskega testa (Rotational Impact Test), ki se zahteva za dirkaške čelade na različnih nivojih tekmovanj, vključno s prvenstvoma MotoGP in SBK.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Neobičajno velik vizir zagotavlja boljšo preglednost, kaj se dogaja ob strani in zadaj. Optično je popolno oblikovan, odporen proti praskam in pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju. Gibka tesnila zagotavljajo dobro tesnjenje.

ZA POPOLN DIRKAŠKI UŽITEK

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo različno obarvani nadomestni vizirji,

pa tudi za dirke prilagojeni vizirji in "Tear-off" folije za odmetavanje 

BREZ MEGLJENJA VIZIRJA

V serijsko opremo sodi tudi Pinlock® vložek, ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja! Odlično deluje tudi v zelo neugodnih razmerah, ko se nižjim temperaturam pridruži veliko vlage v zraku. Tudi pri športni vožnji, kjer voznik izdiha več vročega zraka, učinkovito preprečuje megljenje vizirja. 

ZA SVEŽ ZRAK

X-803 ponuja najučinkovitejše prezračevanje, ki je bilo kdaj razvito za čelade. Inovativni prezračevalni sistem RAF (Racing Air Flow) je sestavljen kar iz osmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade.

DOMIŠLJENE REŠITVE

Inovativna zapora vizirja učvrsti pozicijo vizirja v zaprtem položaju in tako prepreči neželeno odpiranje. S pritiskom na zgornji del stikala zapore pa vizir ostane rahlo priprt, kar omogoča še dodatno prezračevanje.

NASTAVLJIVI STABILIZATOR

Za stabilnost in mirnost čelade.  Z enostavnim premikom ga je mogoče nastaviti v različne lege, odvisno pač od tega, katera v danem trenutku najbolj ustreza stilu vožnje in načinu drže uporabnika na motorju.

VRHUNSKO UDOBJE - "CARBON FITTING"

Snemljivo in pralno oblazinjenje je po vzoru športnega perila oplemeniteno z aktivnimi karbonskimi vlakni, za največ udobja. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja, se izjemno hitro suši ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo.

LIČNE BLAZINICE

so izdelane iz enega kosa ekspandirane pene, da enakomerno in čvrsto objamejo lica. V primerjavi s tradicionalnimi blazinicami tudi po dolgotrajni uporabi ohranjajo prvotno obliko. Za čiščenje in vzdrževanje je peno mogoče enostavno odstraniti iz prevleke.

V dodatni ponudbi imamo različno trde in debele blazinice. Lahko vam poljubno uravnamo, kako tesno naj čelada sede na obraz.

NERS - "Nolan Emergency Release System"

Rešitev NERS omogoča reševalcem hitro odstranitev ličnih blazinic v primeru nuje. Tako lahko popolnoma varno snamejo čelado z glave.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo najzahtevnejši dirkači. DD obročki so 100% zanesljivi, poleg tega pa so tanki in ne žulijo v vrat.

PROTIVETRNA ZASLONKA

Zaslonka pod brado zelo učinkovito zapira čelado s spodnje strani in deluje zoper prepih in mraz. Je preprosto snemljiva.

DODATKI

V serijskem paketu čelade  je priložena mehka zaslonka, ki nad nosom usmerja izdihani zrak iz čelade in sodeluje pri preprečevanju megljenja vizirja. Namenjena je uporabi v zelo neugodnih vremenskih razmerah z veliko vlage v zraku.

LUBRI TRIM

Čeladi sta priloženi tudi tekočina in krpica za vzdrževanje ter zagotavljanje dolgotrajne prožnosti tesnila vizirja.

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati dotrajano notranjo komfortno oblogo, vizir, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Integralno zaprta
Vrsta uporabe:
dirkaška
Zunanja školjka:
Peresno lahka zunanja školjka v treh velikostih je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona.
Atest:
ECE 22/05 + rotacijski test (Rotational Impact Test)
Teža (velikost M): cca.
1310 g.
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62 cm), XXL (64 cm);
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
Pinlock® proti megljenju vizirja:
priložen Pinlock s silikonsko obrobo
Prezračevanje:
RAF (Racing Air Flow): nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado in nad vizirjem, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka s stabilizatorjem
Oblazinjenje:
CARBON FITTING RACING EXPERIENCE COMFORT z aktivnimi ogljikovimi vlakni, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
NERS (Nolan Emergency Release System):
da
Protivetrna zaslonka pod brado:
da
Usmerjevalnik izdihane sape:
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
D-D obročki
Grafike:
ne
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.