POVABILO NA IZLET

Ste že obiskali Velenje?

Poleg Nolanovega centra z največjo in najbogatejšo izbiro čelad pri nas ter za prodajo in servisiranje čelad ozko specializiranih strokovnjakov, vas bo v Velenju na strmem griču pričakal mogočen Velenjski grad, v katerem domuje Muzej Velenje, v zgodovino rudarstva pa vas bodo popeljali v Muzeju premogovništva Slovenije, toda še zdaleč ni samo to kar vam Velenje ponuja. Lepa narava, bogat mestni utrip ter gostoljubje prebivalcev so tisto, kar vas bo očaralo. Vas zanima, kakšno je v resnici mesto cvetočih idej?

IMG_5677.jpg

Mesto Velenje skupaj s podeželjem ni veliko, pa tudi majhno ne. S svojo moderno arhitekturno zasnovo je drugačno od drugih slovenskih mest. V njem očarajo sodobne stavbe z ravnimi strehami, velike zelenice, mogočna drevesa in lepo urejene cvetlične gredice. Velenje je mesto v parku, mesto zelenja in številnih s soncem obsijanih dni.  Narava v Velenju očara na vsakem koraku. Najmlajše slovensko mesto je danes peto največje mesto v Sloveniji. Še vedno raste in se razvija. Je mesto z vizijo in mladostno energijo. Velenje je mesto cvetočih idej.

3a.jpg

Velenje je mesto priložnosti za vsakogar. Na majhnem koščku sveta skoraj ni stvari, ki je ne bi mogli početi. Bi radi leteli z motornim zmajem? Bi radi smučali, kotalkali? Ali vam je morda več do plavanja v zdravilni vodi? Kaj pa domače kosilo? Bi poskusili srečo na ribolovu, lovu? Ste za skok v muzej ali galerijo? Vse to in še več lahko doživite v Velenju in njegovi bližnji okolici – za vsakogar se najde priložnost.

Obiščite nas!

p.s. kadar je dan ustrezno dolg, lahko obisk Velenja popestrite z gorskim izletom v Črno na Koroškem. Mimo jezera jo mahnite proti Šoštanju do Črne. Pa nazaj. Lepo se boste navozili skozi serpentine. Tu in tam boste ujeli lep pogled. Zgoraj skozi gozdove se boste nadihali gozdnih vonjav. 

grad-v-jeseni-uros-kotnik-16x9.jpg

 

Več informacij najdete na naslovu: Turistično-informacijski in promocijski center Velenje, www.velenje-tourism.si; e-pošta: tic@velenje.si; telefon 03 8961 860.

Foto: arhiv TIC Velenje; Vir: arhiv TIC Velenje

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.