• ZADNJI KOSI!
  • -180,99 €
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-502 START - 4
POGLED SPREDAJ
POGLED S STRANI
POGLED ZADAJ
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X-502 START - 4
POGLED SPREDAJ
POGLED S STRANI
POGLED ZADAJ

ČELADA X-LITE X-502 START - 4 MAT

259,00 € 439,99 € -180,99 €

Športna kros čelada iz izbranega kompozita, za prave ljubitelje terenske vožnje, endura, motokrosa, supermota. Skladnost oblike, teže in velikosti bo zadovoljila potrebe najbolj zahtevnih terenskih motociklistov. X-502 je pripravljena za uporabo sistema dovajanja tekočine »Camel bag« in serijsko opremljena s hitro odstranljivimi ličnimi blazinicami za primer nuje.

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • M (58 cm)

PayPal

MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X502 START

KONSTRUKCIJA

Zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje. Zunanja školjka je na voljo v dveh velikostih, da se kar najbolj natančno prilega glavi, ne glede na velikost voznika.

Preglednost iz čelade je izjemna, odprtini pa se prilegajo tudi očala večjih dimenzij.

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

PREZRAČEVANJE

Ker predstavlja športna vožnja telesni napor, je potrebno ustrezno hlajenje glave. X-502 ponuja inovativni prezračevalni sistem, ki je sestavljen kar iz sedmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade. Pretok zraka skozi prezračevalne sisteme enostavno uravnavamo tudi z orokavičeno roko. V notranjo školjko so dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

OBLAZINJENJE

CARBON FITTING za vrhunsko udobje! Izdelano je iz 100% naravne, zračne in koži prijazne tkanine z vgrajenimi aktivnimi karbonskimi vlakni. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo. Bakteriostatična obdelava še dodatno skrbi za dolgotrajno svežino in higieno, saj zavira razmnoževanje bakterij in ščiti kožo pred umazanijo. Več podrobnih informacij najdete v video posnetku, ki je objavljen v zavihku »Video«.

Oblazinjenje je enostavno snemljivo in pralno. Danes ima večina čelad snemljivo in pralno notranje oblazinjenje, toda X-502 ima izredno domišljen kroj in zanesljive zaponke, zato oblazinjenje tudi po pranju zelo natančno leže v čelado. Enostavno odstranljivi obrazni blazinici sta podaljšani proti tilniku, da učinkovito blažita hrup, prihajajoč od motorja. Z različnimi debelinami obraznih blazinic pa lahko naš specializiran servis poskrbi tudi za natančno prilagoditev čelade formi obraza in posebnim željam motoristov. Blazinice so opremljene še s sistemom NERS (Nolan Emergency Release System), ki zagotavlja hitro odstranitev blazinic v primeru nuje.

Za udobje uporabnikov očal je dodatno poskrbljeno z ekskluzivno rešitvijo “Eyewear Adaptive (EA”), ki na hiter in preprost način omogoča preoblikovanje lične blazinice v smislu pridobitve dodatnega prostora za ročaje očal.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo dirkači. DD obročki so namreč tanki in ne žulijo v vrat. Obročki za zapenjanje jermena niso tako zakomplicirani za odpenjanje/zapenjanje, kot se to mnogim dozdeva. Ko je podbradni pas enkrat zapet, DD obročkov sploh ni več potrebno odpenjati in zapenjati. Podbradni pas le zrahljamo do najdaljše dolžine, ga s prsti umaknemo do predbradnega dela in čelado enostavno nataknemo/snamemo.

ŠILT

Šilt je po višini nastavljiv. Na površini ima velike odprtine za prehod zraka, da med hitro vožnjo ne obremenjuje vratu.

Poleg tega ga je mogoče še dodatno podaljšati s pomočjo nameščenega nastavka.

CAMEL BAG

X-502 je pripravljena za uporabo sistema dovajanja tekočine »Camel bag«.

Tip čelade:
Moto kros
Zunanja školjka:
ročno izdelana iz izbranih kompozitov (karbon, Kevlar, Kural, steklena vlakna) v dveh velikostih.
Atest:
ECE 22/05
Teža (velikost M): cca.
1250 g.
Velikosti:
XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL
Grafike:
ne
Prezračevanje:
RAF (Racing Air Flow): šobe pod šiltom, prezračevaniki pred brado, centralni prezračevalnik in difuzorji na temenu čelade.
Oblazinjenje:
CARBON FITTING RACING EXPERIENCE COMFORT z aktivnimi ogljikovimi vlakni, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
NERS (Nolan Emergency Release System):
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
D-D obročki
Šilt:
da
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Drugi dodatki:
Pripravljeno za "Camel bag", priložena vreča za shranjevanje.
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija

MADE IN NOLAN: razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska. VEČ

 

ATEST: vse naše čelade so izdelane in homologirane po standardu ECE 22/05. VEČ

 

GARANCIJA: kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. VEČ

Za čelade skupine Nolan, ki so bile kupljene v Sloveniji, zagotavljamo vsakoletne BREZPLAČNE servisne preglede. VEČ

Morda vam bo všeč tudi

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.