• -30,99 €
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N33 EVO CLASSIC - 2

ČELADA NOLAN N33 EVO CLASSIC - 2

169,00 € 199,99 € -30,99 €

Vsestransko uporabna, lahka in izdatno prezračevana poletna čelada drznih oblik. Odlična izbira za mestno vožnjo, kakor tudi za turistična pohajkovanja po podeželju. Vizir in sončna zaslonka omogočata več različnih kombinacij uporabe, odvisno od trenutnih želja in potreb motorista. Idealna za skuter.

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • XS (54 cm)
  • M (58 cm)
  • L (60 cm)
  • XL (62 cm)

PayPal
 

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N33 EVO CLASSIC 

Vsestransko uporabna, lahka in izdatno prezračevana poletna čelada drznih oblik. Odlična izbira za mestno vožnjo, kakor tudi za turistična pohajkovanja po podeželju. Vizir in sončna zaslonka omogočata več različnih kombinacij uporabe, odvisno od trenutnih želja in potreb motorista. Idealna za skuter.

KONSTRUKCIJA

Zunanja školjka je odlita na zahtevnih orodjih iz namensko razvitega in izjemno kakovostnega polikarbonata Lexan EXL®. Ta polikarbonat sodi v visoki razred, je za 100% bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS! Lexan omogoča doseganje prefinjenih oblik in dovoljuje znotraj proizvodnega procesa barvanje površine. Tako dosežemo tudi večjo trajnost čelade in zagotavljamo odlično razmerje med kakovostjo, ceno in zmogljivostjo.

N33 EVO CLASSIC S-Chrome VPS.jpg

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

PREZRAČEVANJE

Izjemno učinkovit prezračevalni sistem zagotavlja učinkovito klimatizacijo čelade. Skozi šobe nad vizirjem in na vrhu čelade vstopa v notranjost sveži zrak. Odprtini za dovod zraka je npr. v primeru dežja, mogoče preprosto zapreti. Zajetni difuzor na temenu s pomočjo venturijevega efekta učinkovito izsesava ogreti zrak iz čelade, kar zagotavlja bogat pretok svežega zraka, brez neprijetnega lokalnega hlajenja. V dvoplastni notranji stiroporni vložek so še dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

ventilation.jpg

OBLAZINJENJE

Skrivnost udobja v čeladi tiči v kvalitetnem oblazinjenju. Od kakovosti tekstilnega materiala in pene pod njim, oblike krojenja in šivanja elementov, izvedbe stikov in obdelave proti bakterijam, je odvisno, kako se počuti uporabnik v čeladi. Pri Nolanu trdimo, da je motorizem užitek in ne trpljenje. Za dobro počutje motorista smo zato poskrbeli z navezo učinkovitega prezračevanja in oblazinjenja »Clima comfort«. Oblazinjenje je prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži. Izdelano je iz zračnega, na otip svilnatega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je seveda preprosto snemljivo in pralno.

VIZIR

Izdatno podaljšan vizir sega do brade, kar je ugodno zoper vrtinčenje vetra. Je optično popolno oblikovan in odporen proti praskam. Za montažo/demontažo orodje ni potrebno.

SONČNA ZASLONKA

Sončna zaslonka VPS, ki nadomešča sončna očala, je nameščena med vizir in školjko čelade, premika pa se neodvisno od vizirja. Izdelana je iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (UV400). Spušča in dviga se z drsnikom na spodnjem robu čelade, ki ga zlahka otipate tudi v rokavicah.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas je opremljen z najudobnejšo avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja. Pas je podložen s plišasto tkanino, da ne draži kože na vratu.

DODATKI 

Na podbradni pas je nameščen obroček za zaklepanje čelade.

 

Tip čelade:
Jet odprta
Zunanja školjka:
strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
Atest:
ECE 22/05
Teža (velikost M): cca.
1270 g.
Velikosti:
XXS, XS, S, M, L , XL
Grafike:
ne
Prezračevanje:
nastavljivo: šoba nad vizirjem, dve izjemno veliki (nastavljivi) odprtini ob straneh in zajetni difuzor na temenu čelade.
Oblazinjenje:
CLIMA COMFORT, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
mikromatska zaponka Microlock
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
VPS senčilo:
vgrajeno za vizirjem, UV400 zaščita pred škodljivimi žarki, odporno na praske in megljenje
Dodatno:
Obroček na podbradnem pasu za zaklepanje čelade
Drugi dodatki:
vreča za shranjevanje čelade priložena serijsko
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija

MADE IN NOLAN: razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska. VEČ

 

ATEST: vse naše čelade so izdelane in homologirane po standardu ECE 22/05. VEČ

 

GARANCIJA: kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. VEČ

Za čelade skupine Nolan, ki so bile kupljene v Sloveniji, zagotavljamo vsakoletne BREZPLAČNE servisne preglede. VEČ

Morda vam bo všeč tudi

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.