• ZADNJI KOSI!
  • -50,99 €
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N21 JETFIRE - 92 MAT

ČELADA NOLAN N21 JETFIRE - 92 MAT

149,00 € 199,99 € -50,99 €

Brezčasna »vintage« JET odprta čelada. Za pravo doživetje motorizma, za café racerje, ljubitelje custom motociklov, skuterjev, … Rahlo modro obarvan vizirček v obliki pilotskih očal je varnostno potrjen. Na podbradni pas je nameščen obroček za priklepanje čelade. PRILOŽENO DARILO: KOMPLETU JE DODANA TUDI NADOMESTNA, MOČNO ZATEMNJENA SONČNA ZASLONKA!

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • S
  • M
  • L
  • XXL

 

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N21 JETFIRE

KONSTRUKCIJA

Zunanja školjka iz brizganega polikarbonata Lexan®, je izdelana v dveh različnih velikostih. Tako smo dosegli najnižjo težo, čelada se kar najbolj natančno prilega glavi, volumen pa je prilagojen velikosti voznika. Strojno je odlita po Nolanovi tehnologiji na zahtevnih orodjih iz namensko razvitega polikarbonata Lexan EXL. Ta polikarbonat sodi v visoki razred, zato omogoča doseganje prefinjenih oblik in dovoljuje znotraj proizvodnega procesa barvanje površine. Tako dosežemo tudi večjo trajnost čelade in zagotavljamo odlično razmerje med kakovostjo, ceno in zmogljivostjo. Lexan EXL je za 100 % bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS.

VELIKOSTI N21.jpg

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

OBLAZINJENJE

Komfortna obloga je prostorsko oblikovana, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži. Izdelana je iz zračnega, na otip svilnatega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Podkvasto oblikovan spodnji rob oblazinjenja opazno duši hrup iz okolja. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je seveda v celoti preprosto snemljivo in pralno.

ZAŠČITA ZA OČI

Zaslonka za oči v podobi pilotskih očal je vgrajena v notranjost čelade, za uporabo pa se enostavno dviga in spušča. Izdelana je iz rahlo modro obarvanega Lexana optične kakovosti. Obrobljena je s tesnilno gumico, odporna na praske in nudi UV zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (enako, kot najbolj kakovostna sončna očala).

PRILOŽENO DARILO

Kompletu je dodana tudi nadomestna, močno zatemnjena sončna zaslonka!

PODBRADNI PAS

Podbradni pas je opremljen z najudobnejšo avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja. Zato uporaba visokih ovratnikov ne zahteva vsakičnega podaljševanja podbradnega pasu. Pas je podložen s plišasto tkanino, da ne draži kože na vratu. 

DODATKI 

Na podbradni pas je nameščen obroček za zaklepanje čelade.

Tip čelade:
Jet odprta
Zunanja školjka:
strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL – v dveh velikostih
Atest:
ECE 22/05
Teža (velikost M): cca.
950 g. (1000 g.)
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (59 cm), XL (61 cm), XXL (63 cm), XXXL (64 cm);
Grafike:
da
Oblazinjenje:
CLIMA COMFORT, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
Ovratnik (protihrupna zaslonka):
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
mikromatska zaponka Microlock
VPS zaslonka:
v podobodi pilotskih očal, vgrajena v notranjost čelade, rahlo modro obarvana, odporna na praske in z UV400 zaščito pred škodljivimi žarki.
Dodatno:
Obroček na podbradnem pasu za zaklepanje čelade
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Drugi dodatki:
PRILOŽENO DARILO: močno zatemnjena nadomestna sončna zaslonka! Vreča za shranjevanje čelade serijsko.
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija

MADE IN NOLAN: razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska. VEČ

 

ATEST: vse naše čelade so izdelane in homologirane po standardu ECE 22/05. VEČ

 

GARANCIJA: kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. VEČ

Za čelade skupine Nolan, ki so bile kupljene v Sloveniji, zagotavljamo vsakoletne BREZPLAČNE servisne preglede. VEČ

Morda vam bo všeč tudi

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.