• ZADNJI KOSI!
  • -240,99 €
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X502 ULTRA CARBON NAC-NAC - 4
MOTORISTIČNA ČELADA X-LITE X502 ULTRA CARBON NAC-NAC - 4

ČELADA X-LITE X-502 ULTRA CARBON NAC-NAC - 4

349,00 € 589,99 € -240,99 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 349,00 €

Športna kros čelada, ročno izdelana iz kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Najnižja teža ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in idealno postavljeno težišče, zagotavljajo optimalno udobje. Za prave ljubitelje terenske vožnje, endura, motokrosa, supermota.

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • S
  • L

 

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: KOMPOZITI

Peresno lahka zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska.

DVE VELIKOSTI ZUNANJE ŠKOLJKE

za kar najbolj natančno prileganje glavi, ne glede na velikost voznika. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje.

ZA DOBER POGLED V SVET

Preglednost iz čelade je izjemna, odprtini pa se prilegajo tudi očala večjih dimenzij.

ZA SVEŽ ZRAK

Ker predstavlja športna vožnja telesni napor, je potrebno ustrezno hlajenje glave. X-502 ponuja inovativni prezračevalni sistem, ki je sestavljen kar iz sedmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade. Pretok zraka skozi prezračevalne sisteme enostavno uravnavamo tudi z orokavičeno roko. V notranjo školjko so dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

VRHUNSKO UDOBJE - "CARBON FITTING"

Snemljivo in pralno oblazinjenje je po vzoru športnega perila oplemeniteno z aktivnimi karbonskimi vlakni. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja, se izjemno hitro suši ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo. Bakteriostatična obdelava še dodatno skrbi za dolgotrajno svežino in higieno, saj zavira razmnoževanje bakterij in ščiti kožo pred umazanijo.

NERS - "Nolan Emergency Release System"

Rešitev NERS omogoča reševalcem hitro odstranitev ličnih blazinic v primeru nuje. Tako lahko popolnoma varno snamejo čelado z glave.

ZA UDOBJE UPORABNIKOV OČAL

Ekskluzivna rešitev “Eyewear Adaptive (EA)" na hiter in preprost način omogoča preoblikovanje lične blazinice v smislu pridobitve dodatnega prostora za ročaje očal.

ŠILT

Šilt je po višini nastavljiv. Na površini ima velike odprtine za prehod zraka, da med hitro vožnjo ne obremenjuje vratu.

Poleg tega ga je mogoče še dodatno podaljšati s pomočjo nameščenega nastavka.

DOMIŠLJENE REŠITVE

X-502 je pripravljena za uporabo sistema dovajanja tekočine »Camel bag«.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo najzahtevnejši dirkači. DD obročki so 100% zanesljivi, poleg tega pa so tanki in ne žulijo v vrat.

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati dotrajano notranjo komfortno oblogo, vizir, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Adventure
Vrsta uporabe:
dirkaška
Zunanja školjka:
Peresno lahka zunanja školjka v dveh velikostih je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona.
Atest:
ECE 22/05
Teža (velikost M): cca.
1190 g.
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62 cm), XXL (64 cm), XXXL (65 cm);
Prezračevanje:
RAF (Racing Air Flow): šobe pod šiltom, prezračevaniki pred brado, centralni prezračevalnik in difuzorji na temenu čelade.
Oblazinjenje:
CARBON FITTING RACING EXPERIENCE COMFORT z aktivnimi ogljikovimi vlakni, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
NERS (Nolan Emergency Release System):
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
D-D obročki
Šilt:
da
Grafike:
da
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Drugi dodatki:
Pripravljeno za "Camel bag", priložena vreča za shranjevanje.
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.