Čelada varuje glavo in življenje!

Izberite znamko, vredno zaupanja. Skrbneje narejena čelada je tudi zmogljivejša. Znano ime s proizvodnjo v urejeni državi je bolj zaupanja vredno, kot izdelek neznanega izvora iz okolja, ki ima nizke tehnične, varnostne, kakovostne in okoljske kriterije. Tisti, ki čelade le sestavlja in nima razvoja, je že po definiciji v zaostanku saj nima izkušenj s konstrukcijo in materiali.

Ne postavljajte cene na prvo mesto!

Preden se odločite za cenovni razred čelade, preizkusite več različnih modelov, da dobite občutek za pomembne razlike. Čelado izberite glede na namen uporabe in vrsto motocikla, ki ga vozite. Vsaka čelada ima svoje specifične lastnosti, zato jih, tako kot motocikle, razvrščamo v različne kategorije: čelade, primerne za turistično, športno, mestno, enduro, dinamično, ... vožnjo:

POTOVALNE

Čelade za potovalno udobje, za brezskrbno uživanje na daljših turističnih potepanjih, sproščujočih izletih ob koncih tedna in za vrhunske popotniške moto užitke.

URBANE

Čelade za zmerne hitrosti, za dopustniška potepanja, za vsakodnevne opravke v urbanih središčih, ...

ŠPORTNE

Čelade za športne navdušence, za doseganje najvišjih hitrosti, za dirkališča, tekmovanja, dinamično vožnjo, ...

Izjemno pomembna je prava velikost čelade.

Izmerite si obseg glave s šiviljskim metrom (tesno, v višini obrvi) in odčitajte vrednost v cm. Odčitek načeloma ustreza oznaki velikosti, ki je sicer pripisana ob vsakem modelu čelade posebej (glejte zavihek "Lastnosti"). Na ta način boste precej natančno ugotovili, katero velikost izbrati.

Izkoristite testne vožnje!

Na dobro počutje v čeladi pogosto zelo pomembno vplivajo tudi nagib vetrobranskega stekla na vašem motociklu, krogotok zraka, vaš jopič, način vožnje, drža in postava motorista. Ne kupujte mačka v žaklju! Izbrane modele čelad v vseh velikostih imamo za brezplačne testne vožnje na voljo v Velenju, v katerem koli izmed naših manjših prodajnih mest pa po predhodnem dogovoru.

Opozorite nase!

Izberite čelado v svetlih, pisanih in vidnih barvah. Naj vas drugi udeleženci v prometu ne spregledajo. Čelada je edina motoristova točka, ki je višja od avtomobilskih streh. Signalno obarvana čelada tako zelo žari, da se avtomobilisti s pogledom opazno dalj časa zadržijo na motoristu.

Servis Nolan

Servis je pomembnen.

Ob nakupu pomislite, da boste čelado uporabljali več let. Z uporabo se čelada umaže, vizir je potrebno občasno zamenjati. Morda si boste zaželeli, da vam dodelamo čelado z drugačnimi ličnimi blazinicami. Pomislite na servis, garancijo, nadomestne dele. Nolan in Compaco zagotavljata 5 let garancije, nadomestne dele tudi za starejše modele čelad, brezplačne servise in hitro odzivnost.

Čestitamo! Izbrali ste dobro čelado.

Sedaj vam priporočamo le še, da novo čelado doma (ne med vožnjo in ne na motociklu) lepo zapeto na glavi preizkušate kakšno uro dolgo. To je odličen test, ali ste izbrali ustrezno velikost. Če bi vas po tem času zaradi pritiska v predelu čela začela boleti glava, pomeni, da je čelada premajhna oz. njena oblika ne ustreza obliki vaše glave. Naš prodajalec vam jo bo zamenjal s čelado ustrezne velikosti.

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.