• ZADNJI KOSI!
  • -235,99 €
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13
ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13

ČELADA X-LITE X-803 RS ULTRA CARBON HOT LAP - 13

429,00 € 664,99 € -235,99 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 499,00 €

Športnim navdušencem, izbranemu okusu in vsem, ki iščejo vrhunsko kakovost brez kompromisov, je namenjena X-803 ULTRA CARBON. Peresno lahka in mirna sodi med najboljše v razredu. X-803 je uradna čelada svetovnih prvenstev MOTOGP in SBK. PRILOŽENO DARILO: MOČNO ZATEMNJEN VIZIR!

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • S
  • L

 

Top 5

Skupina Nolan je uradni partner in edini imetnik licence za proizvodnjo čelad z blagovno znamko MotoGP in SBK.

Čelade modela X-lite X-803 uporabljajo Nolanovi uradno podprti dirkači na dirkah najvišjega nivoja. Enake čelade, kot jih imajo naši dirkači, lahko dobijo v roke tudi kupci!

 

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: KOMPOZITI

Zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska.

TRI VELIKOSTI ZUNANJE ŠKOLJKE

za kar najbolj natančno prileganje glavi, ne glede na velikost voznika. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje.

VARNOST NA PRVEM MESTU

X-803 se poleg obveznih homologacijskih preizkusov ponaša tudi z uspešno opravljenim preizkusom rotacijskega testa (Rotational Impact Test), ki se zahteva za dirkaške čelade na različnih nivojih tekmovanj, vključno s prvenstvoma MotoGP in SBK.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Neobičajno velik vizir zagotavlja boljšo preglednost, kaj se dogaja ob strani in zadaj. Optično je popolno oblikovan, odporen proti praskam in pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju. Gibka tesnila zagotavljajo dobro tesnjenje.

PRILOŽENO DARILO!

Poleg prozornega vizirja, ki je nameščen na čeladi, je v paketu priložen še dadaten MOČNO ZATEMNJEN VIZIR.

ZA POPOLN DIRKAŠKI UŽITEK

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo različno obarvani nadomestni vizirji,

pa tudi za dirke prilagojeni vizirji in "Tear-off" folije za odmetavanje 

BREZ MEGLJENJA VIZIRJA

V serijsko opremo sodi tudi Pinlock® vložek, ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja! Odlično deluje tudi v zelo neugodnih razmerah, ko se nižjim temperaturam pridruži veliko vlage v zraku. Tudi pri športni vožnji, kjer voznik izdiha več vročega zraka, učinkovito preprečuje megljenje vizirja. 

ZA SVEŽ ZRAK

X-803 ponuja najučinkovitejše prezračevanje, ki je bilo kdaj razvito za čelade. Inovativni prezračevalni sistem RAF (Racing Air Flow) je sestavljen kar iz osmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade.

DOMIŠLJENE REŠITVE

Inovativna zapora vizirja učvrsti pozicijo vizirja v zaprtem položaju in tako prepreči neželeno odpiranje. S pritiskom na zgornji del stikala zapore pa vizir ostane rahlo priprt, kar omogoča še dodatno prezračevanje.

AERODINAMIČNI SPOJLER - RAS

za najboljši aerodinamični preboj, stabilnost in mirnost pri najvišjih hitrostih. Še posebej dobro se obnese v kombinaciji z grbo na dirkaškem kombinezonu. 

V običajnih pogojih vožnje in pri vožnji s sopotnikom se lahko aerodinamični spojler enostavno sname in uporabi nastavljivi stabilizator (del serijske opreme). Z enostavnim premikom ga je mogoče nastaviti v različne lege, odvisno pač od tega, katera v danem trenutku najbolj ustreza stilu vožnje in načinu drže uporabnika na motorju.

VRHUNSKO UDOBJE - "CARBON FITTING"

Snemljivo in pralno oblazinjenje je po vzoru športnega perila oplemeniteno z aktivnimi karbonskimi vlakni, za največ udobja. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja, se izjemno hitro suši ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo.

ZA NATANČNO PRILEGANJE

LPC - "Liner Positioning Control" za preprosto prilagajanje, kako globoko na čelo naj sede čelada.

LIČNE BLAZINICE

so izdelane iz enega kosa ekspandirane pene, da enakomerno in čvrsto objamejo lica. V primerjavi s tradicionalnimi blazinicami tudi po dolgotrajni uporabi ohranjajo prvotno obliko. Za čiščenje in vzdrževanje je peno mogoče enostavno odstraniti iz prevleke.

V dodatni ponudbi imamo različno trde in debele blazinice. Lahko vam poljubno uravnamo, kako tesno naj čelada sede na obraz.

NERS - "Nolan Emergency Release System"

Rešitev NERS omogoča reševalcem hitro odstranitev ličnih blazinic v primeru nuje. Tako lahko popolnoma varno snamejo čelado z glave.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo najzahtevnejši dirkači. DD obročki so 100% zanesljivi, poleg tega pa so tanki in ne žulijo v vrat.

DODATKI

V serijskem paketu čelade sta priloženi mehki zaslonki, ki nad nosom usmerjata izdihani zrak iz čelade in sodelujeta pri preprečevanju megljenja vizirja. Manjša je namenjena standardni uporabi, večja pa pokrije več prostora nad nosom in se uporablja v zelo neugodnih vremenskih razmerah z veliko vlage v zraku.

PROTIVETRNA ZASLONKA

Zaslonka pod brado zelo učinkovito zapira čelado s spodnje strani in deluje zoper prepih in mraz. Je preprosto snemljiva.

LUBRI TRIM

Čeladi sta priloženi tudi tekočina in krpica za vzdrževanje ter zagotavljanje dolgotrajne prožnosti tesnila vizirja.

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati dotrajano notranjo komfortno oblogo, vizir, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Integralno zaprta
Vrsta uporabe:
dirkaška
Zunanja školjka:
Peresno lahka zunanja školjka v treh velikostih je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona.
Atest:
ECE 22/05 + rotacijski test (Rotational Impact Test)
Teža (velikost M): cca.
1310 g.
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
Pinlock® proti megljenju vizirja:
priložen Pinlock s silikonsko obrobo
Prezračevanje:
RAF (Racing Air Flow): nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado in nad vizirjem, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka s stabilizatorjem
Dirkaški spojler RAS
da
Oblazinjenje:
CARBON FITTING RACING EXPERIENCE COMFORT z aktivnimi ogljikovimi vlakni, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
LPC - "Liner Positioning Control" za natančno prileganje:
da
NERS (Nolan Emergency Release System):
da
Protivetrna zaslonka pod brado:
da
Usmerjevalnik izdihane sape:
Priloženi dve različici: ena za uporabo v običajnih in druga za nemogoče vremenske razmere.
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
D-D obročki
Grafike:
da
Dodatno:
PRILOŽENO DARILO: MOČNO ZATEMNJEN NADOMESTNI VIZIR.
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.