• ZADNJI KOSI!
  • -80,99 €
ČELADA NOLAN N30-4 VP UNCHARTED - 29
ČELADA NOLAN N30-4 VP UNCHARTED - 29

ČELADA NOLAN N30-4 VP UNCHARTED - 29

199,00 € 279,99 € -80,99 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 251,99 €

Praktična, peresno lahka in izdatno prezračevana N30-4 VP je odlična izbira za uporabo na manjših motociklih, mopedih, skuterjih, skirojih in vseh drugih oblikah trajnostne mobilnosti.

Sistem domišljenih prezračevalnih odprtin zagotavlja prenos velike količine svežega zraka skozi čelado že pri počasni vožnji. Poljubna uporaba kombinacij snemljive predbradne zaščite, do brade segajočega vizirja, opcijsko pa tudi šilta in pomične zaslonke za oči omogoča, da čelado prilagodite trenutnim željam in potrebam.

TRENUTNO NA ZALOGI VELIKOSTI:
  • XL

 

Spoznajte Nolan N30-4 VP v videu:

Top 5

Številni opcijski dodatki omogočajo, da čelado preprosto prilagodite po lastnem navdihu.

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: POLIKARBONAT LEXAN

Zunanjo školjko čelad Nolan in Grex strojno odbrizgamo iz namensko razvitega polikarbonata LexanTM*, ki je za 100 % bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS.

Odlita je v dveh velikostih – manjša za velikosti XXS-M in večja za velikosti L-XXL. Tako smo dosegli najnižjo težo, najmanjši aerodinamični upor in najboljše prileganje glavi, ne glede na postavo voznika.

7 VELIKOSTI ZA NATANČNO PRILEGANJE

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

KOMBINIRANA HOMOLOGACIJA P/J

N30-4 VP je homologirana  za integralno zaprte in hkrati za Jet odprte čelade (kombinirana homologacija P/J). Predbradni del nudi vso potrebno zaščito, ki je zahtevana za integralno zaprte čelade, zato varnost ni vprašljiva.

ZA SVEŽ ZRAK

EVS (Extreme Ventilation System): neobičajno velike, satovju podobne prezračevalne odprtine na čeladi v navezi z odprtinami v notranji polistirenski školjki, tvorijo sistem izjemno učinkovitega prezračevanja notranjosti čelade, ki zagotavlja prenos velike količine svežega zraka skozi čelado že pri počasni vožnji.

ZA VRHUNSKO UDOBJE

Udobno počutje je ključnega pomena za prijetno vožnjo motocikla. Skupina Nolan uporablja samo zelo kakovostne tkanine na penasti osnovi.

Oblazinjenje "Clima comfort" je izdelano iz okolju prijaznih recikliranih tkanin, prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi in posebej razvito mrežico na vrhu, da lahko zrak kroži. Tkanina »Clima comfort« s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže in ne draži kože. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je seveda snemljivo in pralno. Kroj je izredno domišljen, zaponke pa zanesljive, zato oblazinjenje tudi po pranju zelo natančno leže v čelado.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Dovolj tog in optično popolno oblikovan vizir sega do brade, kar je ugodno zoper vrtinčenje vetra. Zaščiten je proti praskam, s čelade ga je možno sneti brez orodja. Mehanizem vizirja je opremljen z varnostno zaponko, ki preprečuje neželeno odpenjanje.

BREZ MEGLJENJA VIZIRJA

Vizir je pripravljen za uporabo vložka Pinlock® (opcija za doplačilo), ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja in preverjeno deluje tudi v najbolj ogabnem vremenu. 

PODBRADNI PAS

Podbradni pas je opremljen z najudobnejšo avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja.

Pas je podložen s plišasto tkanino, da ne draži kože na vratu, na pas pa je nameščen tudi obroček za zaklepanje čelade.

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo številni opcijski dodatki, ki omogočajo, da čelado preprosto prilagodite po lastnem navdihu:

ŠILT nudi odlično zaščito pred bleščanjem nizkega sonca. Po višini je nastavljiv v 2 poziciji. Velika odprtina med šiltom in školjko čelade omogoča prehod zraka, da med vožnjo ne obremenjuje vratu. Na čelado ga je mogoče enostavno namestiti/sneti brez uporabe orodja.

Impregnirana TEKSTILNA PREVLEKA, s katero v primeru dežja ali v hladnejših vremenskih pogojih, preprosto pokrijemo prezračevalne odprtine na čeladi.

VIZIR V PODOBI PILOTSKIH OČAL iz rahlo modro obarvanega Lexana je optične kakovosti, za uporabo pa se enostavno dviga in spušča. Obrobljen je s tesnilno gumico, odporen na praske in nudi UV400 zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (enako, kot najbolj kakovostna sončna očala). Na voljo v močno zatemnjeni ali rahlo modro tonirani različici.

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati vizir, notranjo komfortno oblogo, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Hibridna
Vrsta uporabe:
urbana
Kombinacije uporabe:
Poljubna uporaba kombinacij snemljive predbradne zaščite in do brade segajočega vizirja; opcijsko pa tudi šilta in pomične zaslonke za oči;
Zunanja školjka:
strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL – v dveh velikostih
Atest:
ECE 22/06, kombinirana homologacija: testirano za zaprte integralne in odprte Jet čelade
Teža (velikost M): cca.
J: 1080 g. / P: 1240 g.
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62 cm), XXL (63 cm);
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
Pinlock® proti megljenju vizirja:
pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
Prezračevanje:
EVS (Extreme Ventilation System) - sistem osmih prezračevalnih odprtin
Oblazinjenje:
CLIMA COMFORT TOP, iz okolju prijaznih recikliranih tkanin, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano;
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
mikromatska zaponka Microlock
Šilt:
opcija za doplačilo
Grafike:
da
Dodatno:
obroček na podbradnem pasu za zaklepanje čelade
Prevleka za dež in hladnejše dni:
pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Drugi dodatki:
vreča za shranjevanje čelade priložena serijsko
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo