Ime Nolan je že 50 let

sinonim za dobro in zanesljivo motoristično čelado.

Nikoli nismo podlegli izzivu hitrega in lahkega dobička. Zato ostajata tako naš celoten razvoj kot proizvodnja italijanska. Vsi sestavni elementi naših čelad so izdelani znotraj hiše Nolan.

Razvili smo se v skupino, ki pod isto streho združuje blagovne znamke čelad Nolan, X-Lite, Grex in N-Com. Vse naše čelade so 100% Made in Italy.

Pomembni mejniki v razvoju

NOLAN N01

1972 - N01

V Nolanu prvič strojno odlijemo čelade iz polikarbonata proizvajalca General Electric. Astronavti na misiji "Apollo" so uporabljali čelade, ki so bile izdelane iz enakega materiala. 

1972 - N04

Prva v Evropi strojno odlita integralno zaprta čelada iz termoplasta.

NOLAN N31

1979 – N31

Prva čelada z vzmetnim mehanizmom vizirja na svetu. Konkurenti so takrat za namestitev vizirja na čelado še uporabljali pritrdilne gumbe z neti.

1987 – N35

Prva čelada na svetu z Microlockom, to je mikromatsko nastavitvijo zapenjanja podbradnega pasu. Predstavimo tudi nov učinkovit sistem prezračevanja čelade – JSW (Jet Stream Wing) 

1993 – GREX

Luč sveta ugleda prva čelada pod blagovno znamko Grex, ki se hipoma uveljavi zaradi visoke kakovosti v razmerju do cene. Grex je del skupine Nolan, vse čelade pa so izdelane znotraj hiše Nolan in 100 % »Made in Italy«.

1998 – N100

Prva Flip-up čelada na svetu z inovativnim dviganjem predbradnega dela, ki obrazni del čelade odpira po eliptični krožnici. Tako odprta čelada ne štrli visoko v zrak. Težišče čelade je tudi z dvignjenim obraznim delom ugodno in ne obremenjuje vratne hrbtenice. Odprt vizir se pri dviganju obraznega dela samodejno zapre.

1998 – X-LITE

Skupina Nolan pomakne svoje meje in znanje v segment kompozitnih materialov, kjer se ročne spretnosti in obrtniško znanje pridružijo najbolj naprednim industrijskim tehnologijam. Vse to je združeno v čeladah znamke X-Lite.

2005 - N-COM

Ustanovimo N-Com – Nolanov oddelek za komunikacijske sisteme v čeladah skupine Nolan, ki se popolno prilegajo notranjosti čelade, ne da bi vplivali na videz in udobje. Seveda znotraj veljavnih varnostnih standardov.

2009 – N43AIR

Prvi na svetu predstavimo čelado s snemljivim predbradnim delom, ki omogoča, da z enostavno montažo/demontažo predbradnega dela, čelado v trenutku spremenite iz integralno zaprte v jet odprto izvedbo. Naše »Crossover« čelade so homologirane po veljavnih varnostnih standardih za integralno zaprte in hkrati za Jet odprte čelade (kombinirana homologacija P/J).

 

2019 – X-903

Prva čelada na svetu z rešitvijo LPC (Liner Positioning Control) za preprosto in natančno prilagajanje, kako globoko na čelo naj sede čelada ter z magnetnim sistemom za hitro namestitev vizirja na čelado MVA (Magnetic Visor Assembly).

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.