• −10%
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N40.5 CLASSIC N-COM - 5
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N40.5 CLASSIC N-COM - 5

ČELADA NOLAN N40-5 CLASSIC N-COM - 5

233,99 € 259,99 € -10%
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 224,99 €

Klasična odprta čelada naprednih tehničnih rešitev in modernega videza. Idealna za čoperje, maksi skuterje in za zmerne hitrosti. Ima šilt, sončno zaslonko in do brade podaljšan vizir, vse skupaj pa lahko poljubno kombinirate.

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL

 

Top 5

Karakteristike in pripadajoča oprema

4 čelade v eni!

Poljubna uporaba vizirja, šilta in vgrajene pomične sončne zaslonke omogoča, da z eno čelado pokrijete vse potrebe, tudi na dopustovanju.

PREMIUM KAKOVOST: POLIKARBONAT LEXAN

Zunanjo školjko čelad Nolan in Grex strojno odbrizgamo iz namensko razvitega polikarbonata LexanTM*, ki je za 100 % bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS.

7 VELIKOSTI ZA NATANČNO PRILEGANJE

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Dovolj tog in optično popolno oblikovan vizir sega preko brade, kar je ugodno zoper vrtinčenje vetra. Zaščiten je proti praskam, s čelade ga je možno sneti brez orodja. Mehanizem vizirja je opremljen z varnostno zaponko, ki preprečuje neželeno odpenjanje.

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo tudi različno obarvani nadomestni vizirji

NAMESTO SONČNIH OČAL

Sončna zaslonka VPS, ki nadomešča sončna očala, je vgrajena v notranjost čelade za vizirjem. Izdelana je iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV400 zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (enako, kot najbolj kakovostna sončna očala). Spušča in dviga se z drsnikom, ki je z zunanje leve strani neštrleče vtisnjen v školjko čelade in ga zlahka otipate v rokavicah.

ŠILT

Del serijske opreme je tudi šilt, ki nudi odlično zaščito pred bleščanjem nizkega sonca. Po višini je nastavljiv (2 poziciji), vizir pa se v celoti skrije pod vizir, da ne ovira pogleda iz čelade. Velika odprtina med šiltom in školjko čelade omogoča prehod zraka, da med vožnjo ne obremenjuje vratu. Na čelado ga je mogoče enostavno namestiti/sneti brez uporabe orodja.

ZA SVEŽ ZRAK

Patentiran prezračevalni sistem »Air booster«, zagotavlja prenos velike količine svežega zraka skozi čelado. Velika centralna šoba nad vizirjem služi vstopu svežega zraka, zajetni difuzor na temenu pa s pomočjo venturijevega efekta učinkovito izsesava ogreti zrak iz čelade, kar zagotavlja bogat pretok svežega zraka, brez neprijetnega lokalnega hlajenja. V notranjo školjko so vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

ZA VRHUNSKO UDOBJE

Za dobro počutje motorista smo poskrbeli z navezo učinkovitega prezračevanja in oblazinjenja »Clima comfort«. Oblazinjenje je prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži. Izdelano je iz zračnega, na otip svilnatega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Podkvasto oblikovan spodnji rob oblazinjenja opazno duši hrup iz okolja. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je seveda v celoti preprosto snemljivo in pralno.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas je opremljen z najudobnejšo avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja. Pas je podložen s plišasto tkanino, da ne draži kože na vratu.

SISTEMI ZA KOMUNICIRANJE

N40-5 je pred-pripravljena za namestitev Nolanovega komunikacijskega sistema N-COM, popolnoma integriranega v čelado, za varno in udobno vožnjo.

Ponudbo sistemov za komuniciranje, ki ustrezajo čeladi N40-5, najdete na povezavi tukaj:

 

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati vizir, notranjo komfortno oblogo, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Jet odprta
Vrsta uporabe:
urbana
Kombinacije uporabe:
4 ČELADE V ENI: poljubne kombinacije uporabe vizirja, šilta in sončne zaslonke.
Zunanja školjka:
strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
Atest:
ECE 22/05 oz. 22/06
Teža (velikost M): cca.
1350 g.
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62 cm), XXL (63 cm);
Vizir:
prozoren, odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
VPS senčilo:
vgrajeno za vizirjem, UV400 zaščita pred škodljivimi žarki, odporno na praske, obdelano proti megljenju.
Oblazinjenje:
CLIMA COMFORT, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
Ovratnik (protihrupna zaslonka):
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
mikromatska zaponka Microlock
Šilt:
da
Grafike:
ne
N-Com komunikacijski sistem:
pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
Drugi dodatki:
vreča za shranjevanje čelade priložena serijsko
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.