• −10%
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N90-3 SPECIAL N-COM - 9
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N90-3 SPECIAL N-COM - 9

ČELADA NOLAN N90-3 SPECIAL N-COM - 9 MAT

269,99 € 299,99 € -10%
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 269,99 €

N90-3 je pripravljena na skoraj vsako pustolovščino. Sodobno oblikovana čelada z dvižnim predbradnim delom je namenjena tako vsakodnevnim opravkom v mestu kot tudi sproščujočim izletom ob koncih tedna. Po konkurenčni ceni navdušuje z bogato serijsko opremo, Nolanovim udobjem, kakovostjo, zanesljivostjo, varnostjo, …

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • XXS
  • XS
  • M
  • L
  • XL
  • XXL

 

Top 5

ZAPELJI ME IN PREVERI, KAKO DOBRA SEM!

Brezplačne testne vožnje - rezervirajte svoj termin

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: POLIKARBONAT LEXAN

Zunanjo školjko čelad Nolan in Grex strojno odbrizgamo iz namensko razvitega polikarbonata LexanTM*, ki je za 100 % bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS.

7 VELIKOSTI ZA NATANČNO PRILEGANJE

Notranja školjka je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

KOMBINIRANA HOMOLOGACIJA P/J

N90-3 se ponaša s kombinirano homologacijo tipa P/J, ki pove, da je čelada testirana kot integralno zaprta in kot odprta jet. Ta tip homologacije dovoljuje vožnjo tudi z odprtim (dvignjenim) predbradnim delom, predbradni del pa nudi vso potrebno varnost, ki je sicer zahtevana za integralno zaprte čelade. Zato varnost ni vprašljiva.

VARNOSTNI ZAKLEP

Sredinsko postavljen (rdeč) gumb za sproščanje zaklepa obraznega dela preprečuje naključno odpenjanje in zagotavlja maksimalno stopnjo zaščite. Z lahkoto se ga doseže z obema rokama. Odprt vizir se pri dviganju obraznega dela samodejno zapre.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Neobičajno velik vizir zagotavlja boljšo preglednost, kaj se dogaja ob strani in zadaj. Optično je popolno oblikovan, odporen proti praskam in pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju. Gibka tesnila zagotavljajo dobro tesnjenje, vizir pa je možno sneti brez orodja, kar je dobrodošlo ob resnejšem čiščenju čelade.

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo tudi različno obarvani nadomestni vizirji

  

BREZ MEGLJENJA VIZIRJA

V dodatni ponudbi je na voljo tudi Pinlock® vložek (opcija za doplačilo), ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja! Odlično deluje tudi v zelo neugodnih razmerah, ko se nižjim temperaturam pridruži veliko vlage v zraku. Tudi pri športni vožnji, kjer voznik izdiha več vročega zraka, učinkovito preprečuje megljenje vizirja. 

NAMESTO SONČNIH OČAL

Sončna zaslonka, ki nadomešča sončna očala, je vgrajena v notranjost čelade za vizirjem. Izdelana je iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV400 zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (enako, kot najbolj kakovostna sončna očala). Spuščamo in dvigamo jo z drsnikom, ki je z zunanje leve strani neštrleče vtisnjen v školjko čelade in ga zlahka otipate v rokavicah.

ZA SVEŽ ZRAK

Patentiran prezračevalni sistem "Air Booster Technology" zagotavlja pretok velike količine zraka skozi čelado, brez neprijetnega lokalnega hlajenja, tudi v ekstremnih vremenskih razmerah.

VRHUNSKO UDOBJE

Preprosto snemljivo in pralno oblazinjenje »Clima comfort« v elegantno črno-rdeči barvni kombinaciji, je prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži. Izdelano je iz zračnega, na otip mehkega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila.

DODATKI

Zaslonka pod brado učinkovito zapira čelado s spodnje strani in deluje zoper prepih in mraz, kar pripomore še k boljšemu počutju v čeladi.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja z avtomatsko zaponko Microlock2, ki omogoča milimetrsko natančno zapenjanje tudi z mrzlimi prsti. Zaponka je majhnega volumna in ima vgrajen mehanizem, ki preprečuje naključno odpenjanje in zagotavlja maksimalno stopnjo zaščite.

SISTEMI ZA KOMUNICIRANJE

N90-3 je pred-pripravljena za namestitev Nolanovega komunikacijskega sistema N-COM, popolnoma integriranega v čelado, za varno in udobno vožnjo.

Ponudbo sistemov za komuniciranje, ki ustrezajo čeladi N90-3, najdete na povezavi tukaj: 

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati vizir, notranjo komfortno oblogo, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Preklopna (Flip-up)
Vrsta uporabe:
potovalna
Zunanja školjka:
strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
Atest:
ECE 22/05 oz. 22/06; kombinirana homologacija: testirano za zaprte integralne in odprte Jet čelade
Teža (velikost M): cca.
1630 g.
Velikosti:
XXS (54 cm), XS (55 cm), S (56 cm), M (58 cm), L (60 cm), XL (62 cm), XXL (63 cm);
Mehanizem predbradnega dela:
vpetje v eni točki
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
Pinlock® proti megljenju vizirja:
pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
VPS senčilo:
vgrajeno za vizirjem, UV400 zaščita pred škodljivimi žarki, odporno na praske, obdelano proti megljenju.
Prezračevanje:
nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka
Oblazinjenje:
CLIMA COMFORT TOP, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
Protivetrna zaslonka pod brado:
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
mikromatska zaponka Microlock2
Grafike:
ne
N-Com komunikacijski sistem:
pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
Drugi dodatki:
vreča za shranjevanje čelade priložena serijsko
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.