S čelado varujemo zdravje in življenje.

Zato so za učinkovito čelado pomembni lasten razvoj, laboratorij za meritve in testiranja, tradicija, zaupanje in seveda zanesljivost. Vsi naši poslovni procesi temeljijo na standardu ISO 9001:2000. Vse naše čelade so izdelane in homologirane skladno s trenutno veljavnimi varnostnimi standardi.

Naš interni testni in razvojni laboratorij ima vsa pooblastila države Italije za izvajanje testov in tudi homologacij. Iz proizvodnje po protokolu dnevno jemljemo vzorce in nadziramo, ali vsi materiali in izdelane čelade ustrezajo projektni dokumentaciji.

Zakonsko zahtevane homologacije čelad za nas opravljajo zunanji laboratoriji. Ta sistem nam zagotavlja, da smo vedno v koraku s časom in z novimi spoznanji.

Izkaz o skladnosti

V Evropi za čelade velja varnostni standard UN/ECE 22. O tem, da je čelada atestirana, priča znamkica, prišita na zapenjalni jermen:

Vse naše čelade so homologirane skladno z veljavnimi evropskimi varnostnimi standardi UN/ECE 22. Za ostale svetovne trge pa čelade testiramo tudi po tam veljavnih standardih:

Pozor ob ugodnih spletnih nakupih! V ZDA, na Japonskem, v Veliki Britaniji, ..., uporabljajo lokalne standarde. Ne kupujte čelad izven območja EU, saj le-te niso enako izdelane in niso ustrezno homologirane.

KOMBINIRANA HOMOLOGACIJA

Vse preklopne in hibridne Nolanove čelade se ponašajo s kombinirano homologacijo tipa P/J, ki pove, da je čelada testirana kot integralno zaprta in kot odprta jet. Ta tip homologacije dovoljuje vožnjo tudi z odprtim (dvignjenim) oz. odstranjenim predbradnim delom, predbradni del pa nudi vso potrebno varnost, ki je sicer zahtevana za integralno zaprte čelade. Zato varnost ni vprašljiva.

SHARP – VARNOSTNA SHEMA ZA ČELADE

Vse čelade skupine Nolan – Nolan, X-lite in Grex – ki so bile pod okriljem britanske vlade testirane v okviru uglednega neodvisnega testnega sistema SHARP, so prejele vsaj 4 zvezdice. Poleg tega so vse naše »Flip-up« (preklopne) čelade prejele najvišjo možno oceno varnosti in zanesljivosti zaklepa pred-bradnega dvižnega dela. To pomeni, da je pri prav vsaki testirani čeladi, tudi po vsakem od 30 prejetih udarcev, pred-bradni del ostal čvrsto zaprt.

GARANCIJA

Za naše čelade jamčimo še 5 let po nakupu za morebitne napake na materialih ali v izdelavi.

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.