Jamstvo varnosti

5 LET GARANCIJE

S čelado varujemo zdravje in življenje. Zato so pomembni tradicija, zaupanje in zanesljivost. Kakovost naših čelad dokazujemo s 5-letno garancijo. Vsi poslovni procesi temeljijo na standardu ISO 9001:2000. Vse naše čelade so izdelane in homologirane skladno s trenutno veljavnimi varnostnimi standardi.

Imamo lasten razvojni in testni odsek. Naš laboratorij ima vsa pooblastila za izvajanje testov. Zahtevane homologacije čelad pa za nas opravljajo zunanji laboratoriji. Ta sistem nam zagotavlja, da smo vedno v koraku s časom in z novimi spoznanji. 

IZKAZ O SKLADNOSTI 

V Evropi za čelade trenutno velja standard UN/ECE 22/05, leta 2020 pa je Evropska unija sprejela nove varnostne standarde za motoristične čelade UN/ECE 22-06, ki zagotavljajo več varnosti in kakovostnejše čelade. Predvidena je postopna uveljavitev predpisa do leta 2024, nekatere čelade iz skupine Nolan group (Nolan, X-lite in Grex) pa se že danes ponašajo z najnovejšo homologacijo ECE 22-06.

V ZDA, na Japonskem in v Veliki Britaniji uporabljajo lokalne standarde. Ne kupujte čelad izven EU, saj le-te niso ustrezno homologirane.

O tem, da je čelada atestirana, priča znamkica, prišita na zapenjalni jermen. 

IZKAZ%20O%20SKLADNOSTI.jpg

KOMBINIRANA HOMOLOGACIJA

Izbrani modeli Nolanovih čelad se ponašajo s kombinirano homologacijo tipa P/J, ki pove, da je čelada testirana kot integralno zaprta in kot odprta jet. Ta tip homologacije dovoljuje vožnjo tudi z odprtim (dvignjenim) predbradnim delom, predbradni del pa nudi vso potrebno varnost, ki je sicer zahtevana za integralno zaprte čelade. Zato varnost ni vprašljiva.

 logo_e3.jpg

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.