Nolan je že leta 1972 ugotovil,

da motoristi potrebujejo udobno, učinkovito in ne predrago čelado. Ker poznamo materiale, smo se takrat zelo strokovno odločili, da za izdelavo zunanje školjke čelade in vizirja uporabimo nove plastične mase z zelo visokimi mehanskimi lastnostmi (Lexan), ki jih je NASA uporabila za čelade in vizirje za vesoljske polete, za pokrove kabin lovskih letal, …

Povezali smo se s strateškim partnerjem iz kemične industrije in skupaj smo razvili material in procese, ki zagotavljajo čelade konstantne kakovosti, in ki so dosegljive po konkurenčni ceni. 

V svetu motorističnih čelad

je Nolan tako postal sinonim za kakovost, strokovnost in razvoj. Z izdelki, ki sledijo željam uporabnikov, in z resnično dobrim poznavanjem njihovih potreb, najsi motor uporabljajo za pot na delo, potovanje ali v užitek, smo lahko dosegli vodilno mesto v svetu dvokolesnikov. Skupini Nolan je to uspelo z nenehnim razvojem in v prihodnost zazrtimi inovativnimi rešitvami.

Iz blagovne znamke čelad Nolan smo razvili tudi znamke X-Lite in Grex. Vse naše čelade so 100% Made in Italy. Vsi sestavni elementi naših čelad so izdelani znotraj hiše Nolan.

S čelado varujemo zdravje in življenje. Zato so za učinkovito čelado pomembni lasten razvoj, laboratorij za meritve in testiranja, tradicija, zaupanje in seveda zanesljivost. Vsi naši poslovni procesi temeljijo na standardu ISO 9001:2000.

Za naše čelade jamčimo do 5 let po nakupu za morebitne napake na materialih ali v izdelavi.

Imamo lasten razvoj. Naš interni testni in razvojni laboratorij imata vsa pooblastila države Italije za izvajanje testov in tudi homologacij. Zato dnevno iz proizvodnje po protokolu jemljemo vzorce in nadziramo, ali vsi materiali in izdelane čelade ustrezajo projektni dokumentaciji. Zato smo vedno na tekočem z novimi spoznanji.

Zakonsko zahtevane homologacije čelad za nas opravljajo zunanji laboratoriji. Vse naše čelade so izdelane in homologirane po trenutno veljavnem standardu UN/ECE 22. Za ostale svetovne trge pa čelade testiramo tudi po tam veljavnih standardih.

MotoGP, WSBK, MX, Enduro ... dirke najvišjega nivoja so za Nolan generator razvoja. Naši tehniki nudijo profesionalnim voznikom na terenu ves potreben servis. V športu pridobljene izkušnje prenašamo v proizvodnjo. Enake čelade, kot jih imajo naši dirkači, lahko dobijo v roke tudi kupci!

Naša zelena plat

Skupina Nolan že od samega začetka posveča posebno pozornost okolju:

Leta 1998 smo v sodelovanju s podjetjem Sikkens, kot prvo podjetje na svetu uvedli barve na vodni osnovi.

V vseh naših proizvodnih obratih uporabljamo led razsvetljavo, tovarna pa je opremljena z 200 kw fotovoltaičnimi paneli.

Embalaža za čelado je v celoti izdelana iz recikliranega materiala in pobarvana z barvami, ki ne vplivajo na okolje.

Katalogi so izdelani iz papirja s certifikatom FSC, torej iz gozdov, s katerimi se gospodari trajnostno in odgovorno.

Za izdelavo komfortnega oblazinjenja naših čelad uvajamo uporabo recikliranih vlaken.

Skupina Nolan - 4 blagovne znamke:

Vse čelade skupine Nolan so 100% »Made in Italy«. Vsi sestavni elementi so izdelani znotraj hiše Nolan. Vse faze proizvodnje čelad Nolan potekajo v istem podjetju: od prejema surovin do zaključnega pregleda kakovosti in pakiranja proizvodov. Zaradi tega je Nolan sposoben zagotoviti nenehen razvoj proizvodne tehnologije, odlične storitve strankam in najvišje standarde kakovosti brez vsakih nihanj.

X-lite, velik izziv: Skupina Nolan pomakne svoje meje in znanje v segment kompozitnih materialov, kjer se ročne spretnosti in obrtniško znanje pridružijo najbolj naprednim industrijskim tehnologijam. Vse to je združeno v čeladah znamke X-Lite.

Znamka Grex je nastala leta 1993 in se hipoma uveljavila zaradi visoke kakovosti v razmerju do cene. Grex je del skupine Nolan, vse čelade pa so izdelane znotraj hiše Nolan in 100 % »Made in Italy«. 

N-Com – Nolanov oddelek za komunikacijske sisteme v čeladah je bil ustanovljen leta 2005.
Vizija je bila razviti komunikacijski sistem za čelade skupine Nolan, ki se bo popolno prilegal notranjosti čelade, ne da bi vplival na videz in udobje. Seveda znotraj veljavnih standardov. Ta cilj je skupina uspešno dosegla in že od leta 2006 je na trgu več modularnih vrst kitov Nolanovih komunikacijskih sistemov. Pokazalo se je, da je intuicija zmagala!

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.