Nolan, narejeno v Italiji

Ime Nolan je že 45 let sinonim za dobro in zanesljivo motoristično čelado.

Iz blagovne znamke čelad Nolan smo razvili tudi znamke X-Lite in Grex. Vse naše čelade so 100% Made in Italy. Vsi sestavni elementi naših čelad so izdelani znotraj hiše Nolan.


Nolan je že leta 1972 ugotovil, da motoristi potrebujejo udobno, učinkovito in ne predrago čelado. Ker poznamo materiale, smo se takrat zelo strokovno odločili, da za izdelavo zunanje školjke čelade in vizirja uporabimo nove plastične mase (plastika Lexan), ki jih je NASA uporabila za čelade in vizirje za vesoljske polete, za pokrove kabin lovskih letal, …

 

Jamstvo

S čelado varujemo zdravje in življenje. Zato so za učinkovito čelado pomembni lasten razvoj, laboratorij za meritve in testiranja, tradicija, zaupanje in seveda zanesljivost. Vsi naši poslovni procesi temeljijo na standardu ISO 9001:2000.

Za naše čelade jamčimo do 5 let po nakupu za morebitne napake na materialih ali v izdelavi.

 

Lasten razvoj

Naš interni testni in razvojni laboratorij ima vsa pooblastila države Italije za izvajanje testov in tudi homologacij. Iz proizvodnje po protokolu dnevno jemljemo vzorce in nadziramo, ali vsi materiali in izdelane čelade ustrezajo projektni dokumentaciji.

Zakonsko zahtevane homologacije čelad za nas opravljajo zunanji laboratoriji. Vse naše čelade so homologirane po standardu ECE 22/05. Za ostale svetovne trge pa čelade testiramo tudi po tam veljavnih standardih.

 

Moto šport

MotoGP, WSBK, MX, Enduro ... dirke so za Nolan generator razvoja. V športu pridobljene izkušnje prenašamo v proizvodnjo. Enake čelade, kot jih imajo naši dirkači, lahko dobijo v roke tudi kupci!

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.