Priporočamo, da čelado redno čistite.

Na školjki zasušeno umazanijo razmehčajte tako, da prek čelade položite v vodo namočeno krpo (ali papirnate brisače). To umazanijo hitro razmoči. Potem uporabite krpo in vodo, morda malce mila. Ne drgnite! Umazanijo z vodo razmehčajte in sperite.

Snemljivo in pralno oblazinjenje operite kot nogavice ali nežen pulover. Plastična obroba, ki je prišita na oblazinjenje, bi se pri strojnem pranju lahko poškodovala, zato priporočamo, da oblazinjenje operete ročno. Če oblazinjenje ni snemljivo, se lahko tkanine lotite z namiljeno krtačko ali gobico. Tkanino nato izplaknite z vodo, jo nežno ožemite in posušite na soncu in na zraku. Pomembno je, da oblazinjenje res dobro posušite, sicer se lahko v čelado naseli plesen.

Za čiščenje čelade ne uporabljajte čistil za motocikle ali za okna, topil in podobnih kemičnih izdelkov, ki lahko poškodujejo zgradbo plastične mase. Nikar ne uporabljajte bencina ali razredčila! Naše izkušnje kažejo, da agresivna topila do krhkosti poškodujejo školjko, vizir, mehanizme, prezračevalne šobe …

Čelade ne natikajte na ostroroba ogledala in je ne izpostavljajte izvorom vročine (izpušna cev), da se notranja stiroporna školjka ne poškoduje. Tudi odlaganje na posodo za gorivo ni priporočljivo, saj so bencinski hlapi topilo. Prav tako čelade ne odlagajte na tla, da nase ne navleče prahu in da ne lezejo vanjo mravlje. Ne shranjujte je na vlažnem, da se v njej ne razvije plesen.

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.