Preprosto in učinkovito!

PINLOCK® je kemično obdelana ploščica, ki se enostavno vpne med dva čepka na vizirju. Megljenje vizirja učinkovito preprečuje le v primeru, ko se obe površini (vizir in vložek) res tesno stikata. Ker pa je vložek PINLOCK® vpet med čepka, se sčasoma krivi in izgublja kontakt z vizirjem. Med obe površini se v takem primeru zalezeta vlaga in prah. Med vožnjo zaradi vibracij prah med površinama povzroča praske, vlaga pa povzroča megljenje vizirja.

Vložek PINLOCK® in vizir je zato potrebno večkrat ločiti, najbolje takrat, ko čelade dalj časa ne uporabljate. Operite ga z vodo ali blago milnico. Za čiščenje ne uporabljajte čistil za okna, topil, bencina, razredčila in podobnih kemičnih izdelkov! Vložek ni odporen na praske, zato ga ne brišite, temveč mokrega le popivnajte s papirnato brisačo in posušite s sušilnikom za lase. Tako očiščen vložek PINLOCK®, ki se je po daljšem času prisiljenega položaja ukrivil po podobi osnovnega vizirja, enostavno obrnete na drugo stran (180°). Tako obrnjenega pustite kakšen dan oziroma za čas, ko čelade ne uporabljate, da se bo poravnal in kasneje ponovno tesno prilegal na površino vizirja.

Pred ponovno uporabo čelade vložek PINLOCK® spet obrnete tako, da bo silikonska obroba v stiku z notranjo površino vizirja. Z večkratnim dviganjem in spuščanjem vizirja preverite, ali je vložek dobro umeščen med oba čepka in ali se po celotnem območju silikonskega roba tesno prilega k vizirju.

 

Če se vložek PINLOCK® premika

ali pa se ne prilega tesno k vizirju, zavrtite ekscentrično oblikovana čepka na vizirju in tako povečajte napetost naleganja na vizir. Napetost naleganja na vizir povečujte postopoma. Največjo napetost dosežete, ko sta čepka obrnjena navzven (MAX). Agresivno in premočno nastavljanje napetosti naleganja na vizir lahko poškoduje vložek PINLOCK®.

Če se vizir ali vložek PINLOCK® pri odpiranju zatikata ob tesnilo vizirja, potem je najbrž premaknjen mehanizem za nastavitev prileganja vizirja k čeladi, ali pa ta morda ni pravilno nastavljen. Ta poseg zahteva nekaj izkušenj, zato takšno nastavitev radi uredimo na našem servisu.

VIDEO: Pinlock - nega in vzdrževanje (SLO)

VIDEO: Namestitev Pinlocka na vizir (ENG)

Oglejte si še:

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.