• −10%
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22
MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22

ČELADA NOLAN X-804 RS ULTRA CARBON MOTOGP -22

809,99 € 899,99 € -10%
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 899,99 €

Kdor v sebi čuti in živi športni motorizem, bo zlahka prepoznal dirkaško popolnost vrhunske X-804 RS Ultra Carbon. Njene lastnosti so definirali naši športni šampioni. Mojstrovino iz karbona smo konstruirali z jasnim fokusom, da dosežemo najvišjo možno varnost, odpornost, trpežnost, peresno lahkost, popolno udobje in zaobjamemo vse aerodinamične finese. Dizajn te čelade je eleganten in hkrati agresiven. Pozornost vzbudi tako na cesti, kot na pisti. Je najboljša v razredu. Podpis Nolan je garancija.

VELIKOSTI TRENUTNO NA ZALOGI:
  • S
  • M
  • L
  • XL

 

Top 5

Skupina Nolan je uradni partner in edini imetnik licence za proizvodnjo čelad z blagovno znamko MotoGP in SBK.

Čelade modela X-804 RS ULTRA CARBON uporabljajo Nolanovi uradno podprti dirkači na dirkah najvišjega nivoja. Enake čelade, kot jih imajo naši dirkači, lahko dobijo v roke tudi kupci!

 

Karakteristike in pripadajoča oprema

PREMIUM KAKOVOST: KOMPOZITI

Zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska.

ŠTIRI VELIKOSTI ZUNANJE ŠKOLJKE

za kar najbolj natančno prileganje glavi, ne glede na velikost voznika. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje.

ZA DOBRO PREGLEDNOST

Neobičajno velik vizir zagotavlja boljšo preglednost, kaj se dogaja ob strani in zadaj. Optično je popolno oblikovan, odporen proti praskam in pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju.

VARNOSTNI ZAKLEP VIZIRJA

V zaklenjenem položaju preprečuje tveganje nenamernega odpiranja vizirja pri visokih hitrostih. V privzdignjenem položaju pa omogoča, da ostane vizir rahlo priprt za še dodatno prezračevanje.

PRILOŽENO DARILO!

Poleg prozornega vizirja, ki je nameščen na čeladi, je v paketu priložen še dadaten MOČNO ZATEMNJEN dirkaški vizir s čepki za odmetavanje folij "Tear off".

ZA POPOLN DIRKAŠKI UŽITEK

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo različno obarvani nadomestni vizirji,

BREZ MEGLJENJA VIZIRJA

V serijsko opremo sodi tudi Pinlock® vložek, ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja! Odlično deluje tudi v zelo neugodnih razmerah, ko se nižjim temperaturam pridruži veliko vlage v zraku. Tudi pri športni vožnji, kjer voznik izdiha več vročega zraka, učinkovito preprečuje megljenje vizirja. 

ZA SVEŽ ZRAK

Inovativni prezračevalni sistem RAF (Racing Air Flow) je sestavljen kar iz enajstih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade. 

Pretok zraka skozi prezračevalne sisteme enostavno uravnavamo tudi z orokavičeno roko. V notranjo školjko so dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

AERODINAMIČNI SPOJLER - RAS

za najboljši aerodinamični preboj, stabilnost in mirnost pri najvišjih hitrostih. Še posebej dobro se obnese v kombinaciji z grbo na dirkaškem kombinezonu. 

VRHUNSKO UDOBJE - "CARBON FITTING"

Snemljivo in pralno oblazinjenje je po vzoru športnega perila oplemeniteno z aktivnimi karbonskimi vlakni, za največ udobja. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja, se izjemno hitro suši ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo.

LIČNE BLAZINICE

so izdelane iz enega kosa ekspandirane pene, da enakomerno in čvrsto objamejo lica. V primerjavi s tradicionalnimi blazinicami tudi po dolgotrajni uporabi ohranjajo prvotno obliko. Za čiščenje in vzdrževanje je peno mogoče enostavno odstraniti iz prevleke.

V dodatni ponudbi imamo različno trde in debele blazinice. Lahko vam poljubno uravnamo, kako tesno naj čelada sede na obraz.

ZA UDOBJE UPORABNIKOV OČAL

Ekskluzivna rešitev “Eyewear Adaptive (EA)" na hiter in preprost način omogoča preoblikovanje lične blazinice v smislu pridobitve dodatnega prostora za ročaje očal.

ZA NATANČNO PRILEGANJE

LAF - "Liner Adjustable Fitting"

V dodatni ponudbi (opcija za doplačilo) so na voljo različni penasti vložki, s katerimi lahko poskrbimo za natančno prilagoditev čelade različnim oblikam glav in posebnim željam motoristov.

NERS - "Nolan Emergency Release System"

Rešitev NERS omogoča reševalcem hitro odstranitev ličnih blazinic v primeru nuje. Tako lahko popolnoma varno snamejo čelado z glave.

PODBRADNI PAS

Podbradni pas se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo najzahtevnejši dirkači. DD obročki so 100% zanesljivi, poleg tega pa so tanki in ne žulijo v vrat.

DOMIŠLJENE REŠITVE

X-804 RS je pripravljena za uporabo sistema dovajanja tekočine »Camel bag«.

NADOMESTNI DELI in POTROŠNI MATERIAL

Morda boste sčasoma želeli zamenjati dotrajano notranjo komfortno oblogo, vizir, ... Nolan in Compaco ves čas zagotavljata nadomestne dele, potrošni material in servis, tudi za starejše modele čelad.

Tip čelade:
Integralno zaprta
Vrsta uporabe:
dirkaška
Zunanja školjka:
Zunanja školjka je ročno izdelana v štirih velikostih iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona.
Atest:
ECE 22/06
Teža (velikost M): cca.
1420 g.
Vizir:
prozoren, ultra velik in odporen na praske. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
SVLS - varnostni sistem zaklepanja vizirja
da
Pinlock® proti megljenju vizirja:
priložen Pinlock s silikonsko obrobo
Prezračevanje:
RAF (Racing Air Flow): nastavljivo - prezračevalne šobe pred brado in nad vizirjem, na vrhu čelade difuzor za zajem svežega in odvajanje ogretega zraka s stabilizatorjem
Dirkaški spojler RAS
da
Oblazinjenje:
CARBON FITTING RACING EXPERIENCE COMFORT z aktivnimi ogljikovimi vlakni, snemljivo in pralno, antibakteriološko obdelano
LAF – nastavljivo oblazinjenje
da
Prilagoditev "Eyewear Adaptive" za uporabnike očal:
da
NERS (Nolan Emergency Release System):
da
Pripravljeno za "Camel bag"
da
Protivetrna zaslonka pod brado:
da
Usmerjevalnik izdihane sape:
da
Sistem zapenjanja podbradnega pasu:
D-D obročki
Grafike:
da
Dodatno:
PRILOŽENO DARILO: MOČNO ZATEMNJEN NADOMESTNI VIZIR.
N-Com komunikacijski sistem:
ne
Servis, garancija:
5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
Kraj proizvodnje:
Italija
Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.