MOTORIST POTREBUJE SVEŽ ZRAK IN OHLAJENO GLAVO!

Motoristi in mediji vse premalo opozarjajo na probleme, ki jih prinaša vožnja v veliki vročini.

V sončni pripeki predstavljajo počasna vožnja v koloni, v mestni gneči, čakanje na semaforjih ali na trajekt, ... za voznika motocikla in sopotnico velik telesni in tudi psihični napor, kar močno zmanjša možnost koncentracije.

Varnost vožnje narekuje, da smo motoristi oblečeni v zaščitna oblačila, ki telo varujejo pred poškodbami. To pa ne pomeni, da mora motorist pri veliki vročini trpeti peklenske muke. Že čelada svetle barve močno zmanjša pripeko sonca v glavo, saj je notranji polistirenski vložek odličen izolator. Je pa izjemno pomembno, da je notranjost čelade premišljeno in učinkovito prezračevana. In da je oblazinjenje iz takšnega materiala, ki v vročini ne draži kože.

Pomembno je tudi, da je možno prezračevalne šobe preprosto zapreti, ko se vreme ohladi.

In dovolite še majhen nasvet. V sončni pripeki si pravočasno zavarujte vrat z zaščitno kremo!

blog%20svez%20zrak%20n44.jpg 

Za dobro počutje motorista je Nolan poskrbel z navezo oblazinjenja in kompleksnega sistema prezračevanja. Tekstilna obloga Clima Comfort v čeladi izjemno lepo objame glavo in ne draži kože. Odvaja vlago in deluje termoregulacijsko: v vročini ustvarja svež hladen občutek, pri nizkih temperaturah pa je suha in topla. Sanitized® obdelava še dodatno zagotavlja dolgotrajno svežino in higieno. 

blog%20svez%20zrak%20n104.jpg 

Patentirani prezračevalni sistem »Air Booster Technology« zagotavlja prenos velike količine svežega zraka skozi čelado. Šobe tik nad vizirjem in centralna šoba na vrhu čelade skrbijo za neposredno zajemanje svežega zraka, ki ga »Air Booster« brez izgub prenese v točno določene, praviloma najbolj kritične točke v čeladi. Skozi šobe v predbradnem delu vstopa sveži zrak, ki je usmerjen na notranjo površino vizirja , zato ne vzbuja občutka prepiha in ne suši oči.

blog%20svez%20zrak%20x802r.jpg

Čelada X-803 zagotavlja najučinkovitejše prezračevanje, ki je bilo kdaj razvito za čelade. Inovativni prezračevalni sistem je sestavljen kar iz osmih prezračevalnikov, ki omogočajo celovito rešitev prezračevanja notranjosti čelade. Pretok zraka skozi prezračevalne sisteme enostavno uravnavamo tudi z orokavičeno roko. V notranjo školjko so dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

 

Izdelki dodani na seznam želja
Izdelki so dodani v primerjavo

Piškotki na spletnih straneh

Spletno mesto Compaco.si za polno delovanje spletnih storitev uporablja piškotke (cookies).

Z brskanjem in uporabo spletnega mesta compaco.si soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih lahko preberete TUKAJ [KLIK]. Če se s piškotki ne strinjate, zaprite spletno mesto.